Ετικέτες

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

4 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ!!

 


1)ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε
 
ΥΛΙΚΑ:
1 -2 κ.γ. κολόνια ή μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο
1 κάψουλα βιταμή Ε
150-300 ml. νερό
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
 
Πάρτε ένα μπουκάλι με στόμιο ψεκασμού και γεμίστε το με το νερό. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα σιγά σιγά. Συνεχίστε να προσθέτετε μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας, κάθε φορά ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι  το μείγμα να γίνει ένα σχετικά παχύρευστο υγρό. Προσθέστε το περιεχόμενο της βιταμίνης Ε, την κολόνια και  ανακινήστε απαλά αλλά πολύ καλά το μπουκάλι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Θα πρέπει να πετύχετε τη παχύρρευστη υγρή υφή και τέλεια διάλυση της μαγειρικής σόδας. Όταν το πάρει αυτή τη μορφή, το αποσμητικό είναι έτοιμο για χρήση.Κλείστε το με το καπάκι και αφήστε το μείγμα να ηρεμήσει για μερικές ώρες.





2) ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
 ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 ½ φλιτζάνι άνθος αραβοσίτου
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
 2-3 κουταλιές στερεοποιημένο λάδι καρύδας.

 Ξεκινάμε ανακατεύοντας καλά τις δύο σκόνες. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα κουτί με καπάκι. Ρίχνουμε στο μίγμα τις σταγόνες του αιθέριου ελαίου, κλείνουμε, ανακινούμε και περιμένουμε μερικές ώρες μέχρι να απορροφηθεί. Αν το αιθέριο έλαιο έχει σχηματίσει σβόλους στη σκόνη, τους διαλύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το στερεοποιημένο λάδι καρύδας και, ανακατεύοντας την πούδρα, φτιάχνουμε μια πάστα. Την τοποθετούμε σε μια συσκευασία από παλιό αποσμητικό σε στικ ή σε ένα βαζάκι με καπάκι και τη φυλάμε στο ψυγείο. Όταν πήξει, διατηρούμε το αποσμητικό σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιούμε το αποσμητικό απλώνοντας το με τα δάχτυλα.


3)ΜΕ ΑΛΟΗ

 
ΥΛΙΚΑ:
100 ml ροδόνερο
1κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα
1κ.σ. χυμό αλόης
1κ.γ βότκα
10 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας

Τα ανακατεύουμε προσεκτικά όπως στις πιο πάνω συνταγές.

4) ΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ

ΥΛΙΚΑ:
2 κ.σ. σόδα
2κ.σ. βαζελίνη
2κ.σ. ταλκ χωρίς άρωμα
10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο επιλογής μας


Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα  τα υλικά, εκτός από το αιθέριο έλαιο.
Σε μπεν μαρί με χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε στο τέλος το αιθέριο έλαιο.Αποσύρουμε από τη φωτιά, και το βάζουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει.Το αφήνουμε να κρυώσει με ανοικτό το καπάκι, πριν το χρησιμοποιήσουμε. Πριν πήξει και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε μερικές σταγόνες αιθέριου έλαιου ακόμα και ανακατεύουμε.
 ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ like ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου