Ετικέτες

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Γιατί να ΜΗΝ πετάτε το κουκούτσι του αβοκάντο


Το κουκούτσι περιέχει το 65% των συνολικών αμινοξέων σε όλο το αβοκάντο ενώ, έχει και περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Δείτε τι προσφέρει το κουκούτσι του αβοκάντο στην υγεία σας:
  • Ο σπόρος αυτός καταπολεμάει την αρθρίτιδα, χάρη στην αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει
  • Για τον ίδιο λόγο συμβάλλει στην μείωση της φλεγμονής του γαστρεντερικού σωλήνα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν έχετε διάρροια και χρησιμοποιείται συχνά για λοιμώξεις και προβλήματα στο στομάχι
  • Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο συγκεκριμένος σπόρος μπορεί να συσφίξει και να αναζωογονήσει το δέρμα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυσικό κολλαγόνο
  • Ο σπόρος αυτός μπορεί να κάψει λίπος εύκολα και θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο πλήρεις μετά από ένα γεύμα
  • Επίσης, θα αναζωογονήσει το σώμα σας και θα σας δώσει ενέργεια
  • Μπορείτε να καταναλώσετε το κουκούτσι σε μια σαλάτα, να φτιάξετε ένα τσάι από αυτό ή να το προσθέσετε σε smoothies και shakes
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς να σπάσετε και να θρυμματίσετε το κουκούτσι του αβοκάντο, προκειμένου να το καταναλώσετε όπως εσείς προτιμάτε.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανές αλλεργίες
Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα αβοκάντο. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αλλεργίας:
  • Τα άτομα με αλλεργία στην γύρη θα αναπτύξουν τοπικά συμπτώματα στο στόμα και τον λαιμό, λίγο μετά την κατανάλωση αβοκάντο.
  • Τα άτομα με αλλεργία στο λάτεξ των φρούτων (latex-fruit syndrome) θα αναπτύξουν γενικευμένη κνίδωση, κοιλιακό πόνο και έμετο.


    πηγή:iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου