Ετικέτες

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τεμπέλικη ... lemon Pie

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ. (σφιχτό όχι νερουλό)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ζουμερό λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή όπου αλλού θέλουμε και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας (και στα τοιχώματά της) και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πώ ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελλαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών. Προσωπικά π.χ δε βάζω με τη μια όλο το ζαχαρούχο. Συνήθως αφήνω περίπου 1,5 δάχτυλο.
  3. Όπως και στο λεμόνι πάλι θα δοκιμάσω γιατί μπορεί να χρειάζεται και άλλο. Αφου το ανακατέψουμε (δε χρειάζεται μίξερ) το στώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  4. Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερο και ελαφρύ επιδόρπιο. Απόπάνω βάζω λίγη άχνη για ομορφιά.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         πηγή:sintegespareas                                                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου