ΥΛΙΚΑ:
- 20 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα)
 - ανάλατο βούτυρο (για να αλείψουμε τις φέτες)
 - 100 γρ. σταφίδες
 - κανέλα (σε σκόνη)
 - 700 ml γάλα
 - 100 ml κρέμα γάλακτος
 - 4 αυγά
 - 100 γρ. ζάχαρη
 - λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 - Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε διαγωνίως σε 4 τρίγωνα.
 - Παίρνουμε ένα πυρέξ και αφού το βουτυρώσουμε, απλώνουμε μια στρώση τρίγωνα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε τις μισές σταφίδες. Καλύπτουμε με τρίγωνα, κανέλα, τις υπόλοιπες σταφίδες και τελειώνουμε με τρίγωνα.
 - Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος (όχι πολύ, δεν θέλουμε να κάψουν).
 - Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα με τη κρέμα χτυπώντας το μείγμα για άλλα 2 λεπτά.
 - Περιχύνουμε τις στρώσεις που έχουμε ήδη ετοιμάσει και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε έτσι για μια ώρα ώστε το ψωμί να απορροφήσει το γάλα με την κρέμα.
 - Αφού περάσει η μια ώρα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 180°C.
 - Τρώγεται ζεστό.                                       
πηγή:sintagespareas.gr
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου