ΥΛΙΚΑ:
- 20 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα)
- ανάλατο βούτυρο (για να αλείψουμε τις φέτες)
- 100 γρ. σταφίδες
- κανέλα (σε σκόνη)
- 700 ml γάλα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε διαγωνίως σε 4 τρίγωνα.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ και αφού το βουτυρώσουμε, απλώνουμε μια στρώση τρίγωνα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε τις μισές σταφίδες. Καλύπτουμε με τρίγωνα, κανέλα, τις υπόλοιπες σταφίδες και τελειώνουμε με τρίγωνα.
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος (όχι πολύ, δεν θέλουμε να κάψουν).
- Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα με τη κρέμα χτυπώντας το μείγμα για άλλα 2 λεπτά.
- Περιχύνουμε τις στρώσεις που έχουμε ήδη ετοιμάσει και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε έτσι για μια ώρα ώστε το ψωμί να απορροφήσει το γάλα με την κρέμα.
- Αφού περάσει η μια ώρα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 180°C.
- Τρώγεται ζεστό. πηγή:sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου