Ετικέτες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

English bread and butter pudding

  

           ΥΛΙΚΑ:
  • 20 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα)
  • ανάλατο βούτυρο (για να αλείψουμε τις φέτες)
  • 100 γρ. σταφίδες
  • κανέλα (σε σκόνη)
  • 700 ml γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο                                                                                                                                                                                                                                                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                                                                                   
  • Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε διαγωνίως σε 4 τρίγωνα.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και αφού το βουτυρώσουμε, απλώνουμε μια στρώση τρίγωνα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε τις μισές σταφίδες. Καλύπτουμε με τρίγωνα, κανέλα, τις υπόλοιπες σταφίδες και τελειώνουμε με τρίγωνα.
  • Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος (όχι πολύ, δεν θέλουμε να κάψουν).
  • Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα με τη κρέμα χτυπώντας το μείγμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τις στρώσεις που έχουμε ήδη ετοιμάσει και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε έτσι για μια ώρα ώστε το ψωμί να απορροφήσει το γάλα με την κρέμα.
  • Αφού περάσει η μια ώρα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 180°C.
  • Τρώγεται ζεστό.                                                                                                                                                                                                                                                          πηγή:sintagespareas.gr                                                                                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου