Για τη βάση
- 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
 - 50 γρ. βούτυρο
 - 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 
- 2 ζαχαρούχα γάλατα (dulce de leche)
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
 - 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 - 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
 
- 3 μπανάνες (ώριμες)
 - 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
 - 100 γρ. μπισκότα γεμιστά
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ετοιμάζουμε το dulce de leche.
 - Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
 - Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
 - Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
 - Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
 - Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (26 εκ. διάμετρος) ή σε μια ορθογώνια φόρμα (10Χ35 εκ.) με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Είναι απαραίτητο να κάνουμε χείλος γύρω γύρω και θέλει και πολύ καλό πάτημα.
 - Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
 - Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα (dulce de leche) που πια θα έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα. Ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
 - Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες.
 - Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε της μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες και ανακατεύοντας τις με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
 - Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
 - Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
 - Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου