Η σαρδέλα, το φθηνό αφρόψαρο, θεωρείται υπερτροφή,
γι' αυτό κερδίζει επάξια μια καλή θέση στην εβδομαδιαία λίστα του σούπερ
μάρκετ.
Η σαρδέλα, ως ζωϊκή τροφή, μας παρέχει πρωτεΐνη
υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει και να
εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών είναι το είδος των λιπαρών που παρέχει. Η σαρδέλα μάς
προσφέρει σημαντικές ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι
απαραίτητα για τον οργανισμό επειδή δεν μπορεί να τα συνθέσει. Γι’ αυτό
πρέπει να του τα παρέχουμε συχνά μέσω της διατροφής μας. Η επάρκεια στα
ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερίνης,
αλλά και της LDL χοληστερίνης, που θεωρείται επιβλαβής. Η κατανάλωση,
λοιπόν, της υπερτροφής σαρδέλας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα συμβάλλει στην καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς.* Οι σαρδέλες είναι φρέσκες όταν δεν έχουν έντονη μυρωδιά, τα μάτια τους είναι αστραφτερά και το σώμα τους στιλπνό.
* Προσέχετε να μην τις ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, γιατί στεγνώνουν, αλλά ούτε και σε πολύ υψηλή, γιατί πικρίζουν. Η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 180° C.
πηγή:vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου