Ετικέτες

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Άλειμμα πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα

Συστατικά:

150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
200 γρ σοκολάτα 55%
250 γρ φουντούκια

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα φουντούκια και τα σοτάρουμε ελαφρά να καβουρδιστούν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και την λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ.
Όταν λιώσει ολόκληρη η ποσότητα της ζάχαρης και πάρει ένα ελαφρύ σκούρο χρώμα ρίχνουμε τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε.
Προσέχουμε να μην σκουρύνει πολύ η καραμέλα την αδειάζουμε σε μάρμαρο ή σε λαδόκολλα και την απλώνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Όταν κρυώσει η καραμέλα την κόβουμε κομματάκια την βάζουμε σε μπλέντερ και την αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός.
Ενσωματώνουμε στην πολτοποιημένη καραμέλα την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις κρυώσει αρκετά προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει το βούτυρο και να γίνει μία μάζα.
Όταν κρυώσει εντελώς την αδειάζουμε σε γυάλινα βάζα και την φυλάμε στο ψυγείο. 

πηγή:gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου