Ετικέτες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Φακές του Άκη

Συστατικά

  • 250 γρ. φακές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 στίκ σέλερι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi σε 1,5 λίτρο νερό 
  • 1 κ.γ. αλάτι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε καλά.
  • Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες τα καρότα και το σέλερι.
  • Ρίχνουμε το καρότο και το σέλερι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στην κατσρόλα τις φακές, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Στο τέλος, 5 λεπτά πριν βγάλουμε τις φακές, ρίχνουμε και το αλάτι (δεν το ρίχνουμε από την αρχή για να μην σκληρύνουν οι φακές μας) .
Για το σερβίρισμα
  • Κόβουμε 4 φέτες ψωμί.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε στις φέτες ψωμιού μας ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το τηγάνι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φρυγανιστούν.
  • Όταν οι φακές μας είναι έτοιμες αλατοπιπερώνουμε.
  • Σερβίρουμε τις φακές σε πιάτο, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, πιπέρι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ ξίδι.
  • Συνοδεύουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, τις αντζούγιες και τις ελιές.

πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου