- 250 γρ. φακές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 στίκ σέλερι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο λαχανικών Maggi σε 1,5 λίτρο νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε καλά.
- Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες τα καρότα και το σέλερι.
- Ρίχνουμε το καρότο και το σέλερι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στην κατσρόλα τις φακές, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Στο τέλος, 5 λεπτά πριν βγάλουμε τις φακές, ρίχνουμε και το αλάτι (δεν το ρίχνουμε από την αρχή για να μην σκληρύνουν οι φακές μας) .
- Κόβουμε 4 φέτες ψωμί.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε στις φέτες ψωμιού μας ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το τηγάνι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φρυγανιστούν.
- Όταν οι φακές μας είναι έτοιμες αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε τις φακές σε πιάτο, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, πιπέρι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ ξίδι.
- Συνοδεύουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, τις αντζούγιες και τις ελιές.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου